Bedrijfsfusie

Het potentiële voordeel daadwerkelijk realiseren

Samen krachtiger dan elk bedrijf afzonderlijk. Dat is de doelstelling van een bedrijfsfusie. Het bundelen van de krachten van twee bedrijven kan een groot aantal voordelen opleveren. Zoals het verlagen van de overheadkosten, de mogelijkheid tot goedkoper inkopen, het vergaren van een plaatselijke monopolistische positie, het benutten van schaalvoordelen of het betreden van nieuwe markten. Veel fusies leveren echter niet de winst op die de fusiepartners voor ogen hadden. Dé succesformule voor een geslaagde bedrijfsfusie bestaat helaas niet, maar door jarenlange ervaring weten we waar de valkuilen liggen en kunnen we fouten voorkomen. Wij hebben al veel succesvolle fusies op onze naam staan en kunnen u helpen om het potentiële voordeel ook daadwerkelijk te realiseren.

Onafhankelijk projectleider

Onze rol in een fusie is dan ook die van onafhankelijk projectleider. In deze rol zorgen wij voor een onafhankelijke waardering van de fusiebedrijven, voor de noodzakelijke contracten en realiseren wij de financiering voor het fusiebedrijf.

Intermenselijke verhoudingen zijn leidend

De belangen van alle partijen goed afwegen, dat is wat ons betreft de basis voor een geslaagde samensmelting. Dit doen wij door bij alle betrokkenen de onderste steen boven te halen. Want culturele en intermenselijke verhoudingen zijn de belangrijkste succesfactoren van een fusie.