Bedrijf verkopen: een moment van betekenis

Het is waarschijnlijk de meest waardevolle handtekening uit uw carrière. Na jarenlang ondernemerschap besluit u uw bedrijf te verkopen. Het verkopen van een bedrijf is een complex proces en vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring voor het beste resultaat. BHB Dullemond helpt u daarbij. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Naast inhoud en regie zijn wij ook persoonlijk bij u betrokken, want het proces dat wij begeleiden bestaat voor u uit beslissende momenten en is misschien wel een ‘once in a lifetime’-ervaring.

Een goede voorbereiding bepaalt het succes van de deal

Een succesvolle verkoop start altijd met een gedegen voorbereiding. Veel adviseurs en accountants die u hierbij kunnen helpen, starten bij het verkooptraject. Bij BHB Dullemond doen wij dat niet. Door onze jarenlange ervaring weten we dat de voorbereiding voor een groot deel het succes van de verkoop en de bedrijfswaarde bepaalt. We starten het verkoopproces meestal met het waarderen van uw onderneming of assurantieportefeuille: de bedrijfswaardering. Daarnaast besteden we aandacht aan het verkoopklaar maken van uw bedrijf, het identificeren van de juiste kopers en de aanpak in de onderhandelingen.

Wij vinden de juiste koper voor uw bedrijf

Al 25 jaar staan we dagelijks in contact met ondernemers van dienstverlenende bedrijven in uw branche. Wij zijn daarom goed op de hoogte van de actuele vraag en het aanbod in de markt. Samen met een uitgebreid netwerk van strategische partijen, collega fusie- en overnameadviseurs, banken en participatiemaatschappijen vinden wij voor u de geschikte koper. Of het nu gaat om een verkoop aan een strategische partij in binnen- of buitenland, een participatiemaatschappij of het realiseren van een pre-exit.

Lees meer over de voordelen van uw bedrijf verkopen via BHB Dullemond.

We blijven betrokken tot de handtekening onder het koopcontract is gezet

Tijdens het verkopen van uw bedrijf nemen wij u alle zorgen uit handen. We zetten in elk proces de juiste stappen op het juiste moment. We hebben een strakke tijdsplanning en houden overzicht over het totale proces. Van de zoektocht naar de juiste kopers, aandacht voor fiscale en juridische onderwerpen, onderhandelingen, begeleiding bij de Due Diligence, management van de digitale dataroom en contracten tot uiteindelijk het ondertekenen van het koopcontract bij de notaris.