Verbetering rendement met de private equity lens

 

Winstlekkage

Bij negen van de tien bedrijven vloeit een gedeelte van de winst ongemerkt weg. Deze winstlekkage kan gemiddeld oplopen naar zo’n acht procent van de omzet. De redenen waarom ondernemers winst laten weglekken zijn legio. Vaak heeft het te maken met de tarifering. Elk bedrijf heeft wel een aantal klanten waarbij het gemiddelde tarief onder de commerciële norm ligt. Maar ook op het gebied van inkoop, productiviteit, kostenbeheer, personeelsbezetting en debiteurenbeheer zijn er winsten te behalen. Of het nu goed gaat met een bedrijf of niet, er is altijd ruimte te verbeteren of te groeien. 

Benchmark en best practices

Met behulp van de kennis en ervaring, die wij in de afgelopen 25 jaar op het gebied van het waarderen en verkopen van ondernemingen in de zakelijke dienstverlening hebben opgedaan, helpen wij regelmatig ondernemers bij het identificeren van de kansen én de mogelijke verbeteringen. Dit doen wij op basis van benchmarking op kritische resultaatbepalers (KRB’s) en best practices uit de markt waarin de onderneming actief is. Deze analyse geeft een waardevol inzicht in uw performance en positie ten opzichte van uw concurenten. 

Uw rendement verbeteren in vier stappen 

 

Marsroute naar nieuwe winst

Op basis van de benchmarking van KRB’s maken we een inschatting van de mogelijke rendementsverbetering. Vervolgens stellen wij samen met u een plan op met een duidelijke marsroute naar een hoger rendement van uw bedrijf binnen zes tot twaalf maanden. De roadmap omvat specifieke, meetbare, acceptabele, realistische en tijdgebonden (SMART) maatregelen per KRB. Met behulp van een managementinformatiedashboard op één A4’tje bespreken wij maandelijks samen met u de voortgang. Wij beperken ons hierbij tot de circa vijf á zes KRB’s die veelal 80% van het resultaat bepalen.

Aantoonbare resultaten middels private equity aanpak

De prestaties van private equity investeerders zijn al langere tijd een inspiratiebron voor veel bedrijven. Daarom maken wij in onze aanpak gebruik van onze kennis van de werkwijze van private equity partijen: een projectmatige aanpak gericht op groei en rendement. De succesvolle ingrediënten uit de private equity praktijk én de moed van ondernemers om in de spiegel te kijken, blijkt een succesvolle methode om indrukwekkende resultaten te bereiken. Onze ervaring is dat het gemiddelde verbeterpotentieel op circa vijf procent van de jaarlijkse omzet ligt. De investering wordt dus meer dan terugverdiend door de gerealiseerde winsttoename. Wij helpen u graag bij het verhogen van de waarde van uw bedrijf. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Meer weten? Download hier meer informatie.

Download hier onze flyer

Arjan Schipperus - RS Finance

'Als snelgroeiend bedrijf kijken we regelmatig kritisch naar onszelf, maar er zijn altijd blinde vlekken. Uit de benchmark en waardering die BHB Dullemond voor ons maakte, kwamen verrassende inzichten naar voren. Dat heeft ertoe geleid dat we als managementteam onze focus hebben aangepast en in korte tijd een mooie rendementsverbetering hebben gerealiseerd.'

Roy Hulst – People & Payment

'Binnen de markt waarin wij als bedrijf opereren, volgen ontwikkelingen elkaar in snel tempo op. Daarom hebben wij BHB Dullemond in de arm genomen om ons te ondersteunen bij het verkennen van een aantal strategische opties. Met behulp van de analyse, benchmark en de waardering die BHB Dullemond voor ons maakte hebben wij als directie vruchtbare discussies gevoerd. Deze hebben er onder meer toe geleid dat wij een nieuwe dienst in de markt hebben gezet en mede daardoor een aantal mooie groeistappen en een rendementsverbetering hebben weten te realiseren.'