Rozenburg Assuradeuren B.V. overgenomen door Quintes Holding B.V.

Rozenburg Assuradeuren BV is 20 jaar geleden opgericht door Gé van den Brink. Het verzekeringsbedrijf uit Ede heeft in de afgelopen jaren naam verworven binnen met name de zakelijke markt. Daarbij is de particuliere markt ook altijd volledig bediend.  De laatste jaren werkte Rozenburg op het gebied van beursposten samen met Guijt Assuradeuren BV uit Gendt. Doordat Guijt werd overgenomene door Quintes, werd de overname van Rozenburg door Quintes/Guijt een logische vervolgstap.

“Mijn passie voor het verzekeringsvak is nog altijd dezelfde als waarmee ik 20 jaar geleden Rozenburg startte: het persoonlijke contact met de klant en op basis van zijn/haar wensen en behoeftes een onafhankelijk en deskundig advies geven. Dat is nog altijd waar ik mijn plezier en motivatie uit haal”, vertelt Gé van den Brink. “Al meer dan 20 jaar ben ik het liefste met mijn klanten bezig. Dat DNA zit sterk in ons bedrijf en dat is ook de reden dat onze klanten, in sommige gevallen al sinds ons bestaan, nog altijd klant bij ons zijn, en daar ben ik trots op”.

“Maar het hebben van een assurantiekantoor is vandaag de dag best een uitdaging geworden. De laatste jaren ben ik veel meer tijd kwijt met zaken als regelgeving, boekhouding, het behalen van diploma’s, personeelszaken en andere randzaken. Zaken die ik lang niet zo leuk vind als waar het naar mijn mening écht om moet draaien: de klant. Door de veranderingen in de markt en een ander soort ondernemerschap dat hierbij hoort, ben ik al in 2013 gaan nadenken over de verkoop van mijn bedrijf. Opvolgers heb ik niet, wij hebben twee prachtige dochters, die beide een heel andere weg hebben gekozen. Daarnaast speelde het voorbeeld van mijn vader mee. Ook hij was ondernemer en verkocht zijn bedrijf vanwege gezondheidsreden, achteraf te laat. Dat wilde ik anders doen”, zegt Gé.

Gé vervolgt, “Ik besloot BHB Dullemond te vragen mij te begeleiden bij de verkoop van mijn bedrijf. Ik kende Edwin Bosma al enkele jaren omdat hij regelmatig portefeuilles te koop aanbood. Ik had Edwin dus vanaf de andere kant leren kennen. Daarom wist ik dat hij de markt als geen ander kent en zeer bekwaam is in zijn vak. Natuurlijk heb ik ook andere verkoopmakelaars overwogen. Maar ik zocht een partij die naast het realiseren van een goede verkoopprijs ook in staat is om te zorgen dat mijn klanten en medewerkers een goede toekomst ingaan. Dat was voor mij net zo belangrijk als de uiteindelijke prijs en daar kon naar mijn mening alleen BHB Dullemond mij goed bij helpen. Daarnaast hebben Edwin en ik door de samenwerking, die al in 2013 startte, wederzijds vertrouwen opgebouwd en dat was een essentiële basis waarmee wij samen op zoek gingen naar een koper. Het is toch een reis die je samen maakt….”

“Die reis heeft uiteindelijk zeven jaar geduurd. In die jaren hebben Edwin en ik regelmatig contact gehad  en spraken wij over de ontwikkelingen in de markt en hoe we de waarde cijfers van mijn bedrijf konden verbeteren. Daarom zijn we onder andere van start gegaan om het bedrijf lean en mean te maken en realiseerde ik met mijn team een aantal mooie efficiëntieslagen. Ook mijn accountant Jan van Esveld van Flynth heeft hier een belangrijke rol in gespeeld. Hierdoor was Rozenburg rond 2019 klaar voor verkoop en startten Edwin en ik de eerste gesprekken met kandidaat-kopers”.

“Uiteindelijk vonden wij in Quintes de juiste match: Rozenburg kon onder dezelfde naam doorgaan, de medewerkers hoefden niet naar een andere standplaats en onze klanten bleven vanuit Ede, op de wijze waarop ze dat van ons gewend waren, bediend worden. Het DNA van ons bedrijf bleef door de verkoop aan Quintes overeind staan”.

Tot slot zegt Gé.: “Als ik terugkijk op het hele proces dan is mijn bedrijf precies op het juiste moment verkocht. Het succes van deze deal is mede te danken aan het gehele BHBD-team. Niet alleen de goede onderhandelingen maar ook de eerlijke communicatie en adviezen tijdens het gehele trajcet, de wijze waarop de waarderingen tot stand kwamen, de begeleiding bij het boekenonderzoek en niet te vergeten de koopovereenkomsten die BHB Dullemond uiterst zorgvuldig voor haar rekening nam”.

Bekijk alle klanten