Klap Verzekeringsmakelaar vindt in Nedvest partner voor toekomstige groei

Nedvest Capital Beheer heeft een belang genomen in Klap Verzekeringsmakelaar. Het huidige management onder leiding van CEO Jorg Roodbeen zal de dagelijkse leiding blijven voeren en houden gezamenlijk een “significant” belang in de onderneming.

Klap is sinds 1854 vanuit Amsterdam actief in het verzekeren van zowel zakelijke- als particuliere risico’s. Daarnaast is Klap als beursmakelaar actief op de co-assurantiemarkt. Met Nedvest Capital Beheer haalt Klap kennis en kapitaal in huis om de organische groei van de afgelopen jaren te continueren en verder te groeien door overnames. De interesse en focus van Klap voor mogelijke overnamekandidaten ligt bij goed geleide ondernemingen met een gezond aandeel zakelijke schadeverzekeringen in de portefeuille.

Versnellen door investeren

Nedvest is een familiebedrijf dat investeert in Nederlandse ondernemingen met een duidelijk bestaansrecht en voldoende groeipotentieel. Momenteel is Nedvest (meerderheids)aandeelhouder van circa 14 ondernemingen waar ruim 1.200 medewerkers gezamenlijk een jaaromzet van 300 miljoen euro realiseren.

 

Jorg Roodbeen: “De kracht van dit nieuwe partnership schuilt erin dat we onze succesvolle strategie van de afgelopen jaren kunnen versnellen. Voor de klant betekent dat een nog sterkere dienstverlening en een breder pakket aan diensten. Voor de verzekeraar dat we nog dichter op de bal kunnen zitten door verdere investeringen in automatisering.”

BHB Dullemond is als overnameadviseur actief geweest voor Nedvest. BHB Dullemond heeft onder meer het proces ondersteund door een diepgaand onderzoek op de verzekeringsportefeuille te verrichten en advies uit te brengen op het gebied van KPI rapportages.

Bekijk alle klanten