033-4805482 info@bhbdullemond.nl

Referenties

Vermolen Groep

"Inmiddels meer dan 10 jaar doe ik een beroep op het advieswerk van Edwin Bosma."
Drs. Niels Vermolen, directeur Vermolen Groep te Utrecht.

Inmiddels meer dan 10 jaar doe ik een beroep op het advieswerk van Edwin Bosma. Naar volle tevredenheid, hoewel we natuurlijk wel eens verschillend ergens over denken. Edwin beschikt over ruime kennis en expertise van assurantiekantoren. Daar maak ik graag gebruik van. Regelmatig spreken Edwin en ik af om het samen over ondernemerschap te hebben. Dat houdt mij bewust van mijn rol en functie in mijn bedrijf. Dit zorgt ervoor dat ik mij focus op die zaken die voor mij als ondernemer van belang zijn. Ook schakel ik Edwin in om samen met mijn MT de strategie fijn te slijpen.

Het is fijn werken met Edwin hoewel hij ook best confronterend kan zijn.

Kroezen Verzekeringen

"Als ondernemer dien je continu na te denken over je strategische mogelijkheden én kansen."
Mark van Kessel en Alex Klooster – Kroezen Verzekeringen

Als ondernemers van een bedrijf met 80 medewerkers vinden wij dat je continue dient na te denken over je strategische mogelijkheden en kansen. Deze mogelijkheden en kansen veranderen zowel door interne omstandigheden maar zeker ook door externe ontwikkelingen.

Met BHB hebben we daar meerdere gesprekken over gevoerd en de verkoop van Kroezen werd daarbij als strategische optie niet uitgesloten. Ons bedrijf had autonoom ook een goede uitgangspositie getuige het feit dat we in het jaar voor de transactie weer in een groeifase zaten door enkele mooie contracten. Echter, nu we ingebed zijn in een groter geheel waarvan Kroezen de spin in het web is, ervaren we dat we strategisch gezien een erg goede beslissing hebben genomen.

In de voorbereiding en het verkoopproces hebben we gemerkt dat integriteit, deskundigheid en discretie bij BHB voorop staan. Gezien de omvang van ons bedrijf was dat niet onbelangrijk, voordat je het weet sta je in de ‘etalage’. Bovendien hebben Bosma en de medewerkers van BHB ervoor gezorgd dat er ook na de transactie geen verrassingen kwamen.

Roelands Verzekeringen

"Ik was op zoek naar zekerheid, zonder zorgen ná de overdracht."
Kees Hendriks – Roelands Verzekeringen

Met mijn assurantiebedrijf draaide ik nog steeds een winst die boven de benchmark lag. Toch kreeg ik steeds meer het gevoel me in een branche te bevinden die mij niet meer aansprak. Bovendien had ik andere ideeën. Ik was 46 jaar. Ik wilde niet op mijn 65e terugkijken en dan moeten zeggen: had ik toen maar geluisterd en mijn onderneming verkocht.

Daarnaast wenste ik een goede begeleiding gedurende het gehele proces en een koper die achteraf niet voor gedoe zou zorgen. Niet onbelangrijk was natuurlijk ook een hele mooie prijs voor de aandelen. Afrondend kan ik zeggen dat het besluit om te verkopen niet makkelijk was maar dat ik nu kan zeggen dat ik heel blij ben dat ik mijn bedrijf waaraan ik 20 jaar had gewerkt heb verkocht.

Jacobus Recourt

"De koopprijs was gerelateerd aan de winst en niet de factormethode."
Edwin Thomas – Jacobus Recourt Assurantiën

Een aantal jaren geleden heb ik samen met mijn collega Jeroen Boef een management buy out (mbo) gedaan waarmee wij eigenaars zijn geworden van Jacobus Recourt Assurantien B.V. Dat was een uitdagende en spannende gebeurtenis te meer daar zich diverse onvoorziene ontwikkelingen voordeden bij de wederpartij.

Edwin Bosma van BHB kenden wij al sinds 1999. Hij begeleidde ons toen bij de strategie terwijl we onderdeel uitmaakten van Jacobus Recourt Groep (een landelijke opererend combinatiekantoor met makelaardij, vastgoedmanagement, projectontwikkeling, hypotheken en verzekeringen met 150 medewerkers).

Het resultaat van de begeleiding bij de mbo door BHB is dat wij de risico’s in beeld kregen (en contractueel afdekten), een koopprijs betaalden die gerelateerd was aan de winstverwachting en daarmee een gunstige financiering konden verkrijgen. Tijdens het verkoopproces vormde BHB regelmatig een buffer tussen ons en de diverse adviseurs van de verkoper. Hierdoor werden wij in de luwte gehouden en konden we ons blijven focussen op onze klanten en bedrijfsvoering.

Het contact is dermate goed bevallen dat wij gemiddeld wel een keer per kwartaal contact hebben en tenminste een keer per jaar een gezamenlijke werklunch hebben. Dan sparren we met elkaar over bijvoorbeeld onze recente plannen om deel te nemen in een arbo-adviesbedrijf.

Ik kan BHB dan ook oprecht aan een ieder van harte aanbevelen!!

Post Financiële Diensten

"Wij zijn Edwin Bosma en medewerkers van BHB dankbaar voor hun begeleiding!"
Germ Post – Post Financiële Diensten

Uit de diverse BVO’s waaraan ik met mijn advieskantoor jarenlang heb meegedaan wist ik al dat ik geen standaard assurantieportefeuille had. Post Financiële diensten is namelijk sterk in pensioenadvisering (collectief) en financiële planning. In het verlengde daarvan hebben wij een bescheiden schadeportefeuille opgebouwd. Wij adviseren wel, wij verkopen niet.

De koper van ons bedrijf, Midden Brabant Advies heeft dat gelukkig goed doorzien waardoor de overnamegesprekken wel spannend waren maar als vanzelf verlopen zijn.

Wij zijn Edwin Bosma en medewerkers van BHB dankbaar voor hun kundige begeleiding. Wilt u meer over mijn ervaringen te weten komen dan kunt u bij BHB vragen naar mijn telefoonnummer.

Deerenberg en van Leeuwen

"BHB hielp mij bij de ontvlechting van mijn familiebedrijf"
Paul van Leeuwen – Deerenberg & van Leeuwen

Tijdens de samenwerking met mijn mededirecteur/aandeelhouder groeide ons makelaars- en assurantiebedrijf uit naar ruim 40 medewerkers. Door de vele veranderingen in zowel de woningmarkt als die van de financiële dienstverlening hebben we besloten van strategie te veranderen. Consequentie daarvan was dat het makelaarskantoor waar ik verantwoordelijk voor was zich zou afsplitsen van het assurantiebedrijf.

Verder dienden we een afspraak te maken over het gedeelde eigenaarschap van ons hypotheekbedrijf. Mijn compagnon en ik hebben ieder afzonderlijk een adviseur ingeschakeld om de ontvlechting te begeleiden. Mijn keus viel op BHB vanwege de kennis die zij hebben van zowel makelaars- als assurantiekantoren. De begeleiding door beide adviseurs verliep professioneel en binnen een kwartaal was de ontvlechting een feit. Mede hierdoor heb ik met mijn ex-compagnon nog steeds een goede verstandhouding.