033-4805482

Jacobus Recourt Assurantiën

"De koopprijs was gerelateerd aan de winst en niet de factormethode."

Edwin Thomas – Jacobus Recourt Assurantiën

Een aantal jaren geleden heb ik samen met mijn collega Jeroen Boef een management buy out (mbo) gedaan waarmee wij eigenaars zijn geworden van Jacobus Recourt Assurantien B.V. Dat was een uitdagende en spannende gebeurtenis te meer daar zich diverse onvoorziene ontwikkelingen voordeden bij de wederpartij.

Edwin Bosma van BHB kenden wij al sinds 1999. Hij begeleidde ons toen bij de strategie terwijl we onderdeel uitmaakten van Jacobus Recourt Groep (een landelijke opererend combinatiekantoor met makelaardij, vastgoedmanagement, projectontwikkeling, hypotheken en verzekeringen met 150 medewerkers).

Het resultaat van de begeleiding bij de mbo door BHB is dat wij de risico’s in beeld kregen (en contractueel afdekten), een koopprijs betaalden die gerelateerd was aan de winstverwachting en daarmee een gunstige financiering konden verkrijgen. Tijdens het verkoopproces vormde BHB regelmatig een buffer tussen ons en de diverse adviseurs van de verkoper. Hierdoor werden wij in de luwte gehouden en konden we ons blijven focussen op onze klanten en bedrijfsvoering.

Het contact is dermate goed bevallen dat wij gemiddeld wel een keer per kwartaal contact hebben en tenminste een keer per jaar een gezamenlijke werklunch hebben. Dan sparren we met elkaar over bijvoorbeeld onze recente plannen om deel te nemen in een arbo-adviesbedrijf.

Ik kan BHB dan ook oprecht aan een ieder van harte aanbevelen!