Makelaardij

De transactiemarkt binnen de makelaardij is de laatste jaren steeds meer in beweging gekomen. Makelaars die relevant willen blijven, moeten meer en meer investeren in technologie. 

Schaalvoordelen zijn nodig voor technologische innovaties

Bij technologische innovaties denken we niet alleen aan vernieuwingen op het gebied van de website, waardebepalingen en een chatbot. Ook het gebruik van big data voor het vinden van woningen en kopers of het kunnen bieden van virtuele rondleidingen zorgen voor meerwaarde van de makelaar. Echter, een groot deel van de makelaars heeft een beperkt investeringsbudget voor dergelijke innovaties. Voor de meeste kantoren geldt dat ze individueel te klein zijn en te lage marges realiseren om zo’n investering te laten renderen. De afgelopen jaren heeft BHB Dullemond veel makelaarskantoren geholpen met het aankopen van kantoren, waardoor de technologische innovaties middels schaalvoordelen wél gerealiseerd kunnen worden én waardoor de positie van het desbetreffende makelaarskantoor voor de toekomst veilig wordt gesteld.

Veel makelaars kennen een opvolgingsprobleem

De gemiddelde leeftijd van de ondernemers in de makelaardij is hoog. Deze vergrijzing brengt met zich mee dat veel makelaars nadenken over hun pensioen en de verkoop van hun bedrijf. Wij zien daarbij dat veel makelaars een opvolgingsprobleem kennen. Regelmatig wordt BHB Dullemond gevraagd makelaars te adviseren bij het verkoopklaar maken van hun bedrijf en de uiteindelijke verkoop. Onze branchespecifieke specialisten hebben veel ervaring in het waarderen en verkopen van makelaarskantoren. Wij helpen u graag om kansen te signaleren én te benutten zodat u de juiste stappen zet voor het verkopen van uw makelaarskantoor.

Positie BHB Dullemond in de makelaardij

Om adequaat te kunnen reageren op steeds snellere veranderingen is kennis van de makelaardij cruciaal. BHB Dullemond is sinds 2000 actief als fusie- en overnamekantoor in de makelaardij.  Wij kennen dus veel ondernemers in de makelaardij en veel ondernemers weten ons te vinden. Met onze marktspecifieke kennis kunnen wij u begeleiden in elke fase van een fusie- of overnametraject of het verkopen van uw makelaarskantoor.