Makelaarskantoor verkopen: een belangrijk moment

Het is waarschijnlijk de meest waardevolle handtekening uit uw carrière. Na jaren of decennia van ondernemerschap besluit u om uw makelaarskantoor te verkopen. De verkoop van een makelaarskantoor is een complex proces en vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring voor het beste resultaat. BHB Dullemond helpt u daarbij. Niet alleen op financieel en juridisch vlak maar we begeleiden u ook gedurende het verkoopproces, u verkoopt uw bedrijf tenslotte maar één keer. Naast inhoud en regie zijn wij ook persoonlijk bij u betrokken, want het proces dat wij begeleiden bestaat voor u uit beslissende momenten.

Een goede voorbereiding bepaalt het succes van de verkoop

Een succesvolle verkooptraject start altijd met een goede voorbereiding. Veel accountants en adviseurs die u hierbij kunnen helpen, starten gelijk bij het verkooptraject. Bij BHB Dullemond doen wij dat niet. Door onze jarenlange ervaring met de verkoop van makelaarskantoren weten we dat de voorbereiding voor een groot deel het succes van de verkoop en de bedrijfswaarde bepaalt. Bij BHB Dullemond gaan we daarom eerst het gesprek met u aan. Hierbij brengen wij in kaart wat u belangrijk vindt, of u betrokken wilt blijven, wat voor koper u zoekt en wat er met uw personeel zal gebeuren. Wanneer we een duidelijk beeld hebben van deze randvoorwaarden starten wij het verkoopproces meestal met het waarderen van uw onderneming. Daarnaast besteden we aandacht aan het verkoopklaar maken van uw bedrijf, het identificeren van de juiste kopers en de aanpak tijdens de onderhandelingen. Door deze uitgebreide en op maat gemaakte aanpak is BHB Dullemond niet de goedkoopste partij in de markt maar weten we wél het beste resultaat voor alle stakeholders te realiseren.

Wij vinden de geschikte koper voor uw makelaarskantoor


Al ruim 23 jaar is BHB Dullemond actief als fusies en overnames kantoor binnen de makelaardij. Wij zijn dan ook als geen ander op de hoogte van de actuele vraag en het aanbod binnen de markt en hebben een breed netwerk aan strategische partners collega fusie- en overnameadviseurs, banken en participatiemaatschappijen. Met dit netwerk vinden wij de geschikte koper voor uw onderneming.