Makelaars kantoor overnemen: een kans en een risico

U heeft de kans om een mooi makelaarskantoor met leuke klanten en mooie projecten over te nemen. Niet alleen breidt u hiermee uw bedrijfsactiviteiten verder uit maar het toevoegen van een extra kantoor kan u ook Schaalvoordelen, synergie- en efficiencyvoordelen, een snelle toetreding tot andere markten of een betere concurrentiepositie opleveren. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om deze mogelijkheid te onderzoeken.

Het overnemen van een makelaarskantoor is echter maatwerk waarbij de kansen gemoeid gaan met de nodige risico’s. Met ruim 23 jaar ervaring heeft BHB Dullemond al vele makelaars geholpen bij de aankoop van een makelaarskantoor. In de aanpak richt BHB Dullemond zich op koper én verkoper want een transactie is pas succesvol wanneer de transactie voor beide partijen een meerwaarde biedt en resulteert in een duurzame voortzetting van de onderneming.

(G)een aller daagse bezigheid

De aankoop van een makelaarskantoor behoeft specialistische kennis en ervaring. Zaken zoals het bepalen van de bedrijfswaarde, het onderzoeken van de haalbaarheid en de financiering van de  aankoop. BHB Dullemond kan u helpen bij het maken van de juiste inschatting, het bepalen van de kansen en de risico’s van de overname. Dit is niet alleen van belang voor het bepalen van de koopsom maar vooral voor de succesvolle voortzetting na overname. Wij kunnen u ondersteunen en adviseren bij de onderhandelingen, het Due Diligence traject en het opstellen van verschillende overeenkomsten. Elke stap in het aankooptraject vraagt zorgvuldige aandacht en is van belang voor een succesvolle overname.