Zes redenen om een overnameadviseur in te schakelen bij de verkoop van uw accountants- of administratiekantoor

Er heeft zich een koper of fusiepartner gemeld voor uw accountants- of administratiekantoor. Of u denkt er zelf aan op zoek te gaan naar een fusiepartner of koper voor uw kantoor? Als financieel specialist bent u hoogstwaarschijnlijk regelmatig betrokken geweest bij tal van overnames of staat u zelfs cliënten bij ingeval van overnames of fusies.

Waarom is het dan toch verstandig om een overnameadviseur in te schakelen bij de verkoop van uw eigen kantoor?

Specialistische expertise en kennis van de markt voorkomt (jarenlange) discussie

Het verkopen van een accountants- of administratiekantoor is een vak apart. Een overnameadviseur weet, net als u, dat een succesvolle transactie niet alleen bestaat uit de prijs.

Belangrijke onderdelen bij een verkoop of overname zijn:

Naast de specifieke kennis en ervaring is ook een gedegen kennis van de markt van belang. Een overnameadviseur mét kennis van de accountancymarkt kan het totale plaatje van de overname nóg beter overzien. Als alle voorwaarden tijdens de onderhandelingen niet volledig worden meegenomen, kan dit tot twee jaar of soms nog langer na de overname tot lastige discussies leiden.

Neutrale rol overnameadviseur voorkomt onnodige emoties binnen verkoopproces

Als eigenaar van een accountants- of administratiekantoor heeft u vast jarenlang hard gewerkt om uw kantoor op te bouwen. Onze ervaring is dat de daarbij behorende emoties kunnen leiden tot verkeerde keuzes tijdens het verkoopproces. Een overnameadviseur beschermt u daartegen door vanuit een neutrale positie goed overwogen keuzes voor u en uw kantoor te maken.

Door een breed netwerk een betere match én voorwaarden

Het vinden van een goede overnamekandidaat vergt veel tijd en aandacht. Een overnameadviseur, die gespecialiseerd is in de accountancymarkt, heeft een groter netwerk van diverse potentiële overnamekandidaten. Daardoor worden er meerdere kandidaten benaderd. Er kan een competitieve spanning onder de potentiële kopers gecreëerd worden, waardoor er betere biedingen op tafel komen te liggen. Daarnaast is door de jarenlang opgebouwde kennis en ervaring van de markt een betere én snellere match te realiseren.

De overnameadviseur als buffer

Een langdurig overnametraject met verschillende belangen kan de relatie met de koper of fusiepartner onder druk zetten. Om te zorgen dat na overname of fusie / samenwerking alles in goede harmonie blijft verlopen, kan de overnameadviseur tijdens de onderhandelingen op de cruciale momenten als buffer optreden. Zo blijft de toekomstige relatie tussen u en de koper of fusiepartner goed.

U kan zich blijven focussen op de dagelijkse werkzaamheden

Een overname of fusietraject is doorgaans zeer tijdrovend. En dat terwijl de dagelijkse gang van zaken voor u als eigenaar van het accountantskantoor gewoon doorgaat. Door een overnameadviseur aan te stellen kunt u een groot gedeelte van de werkzaamheden tijdens het verkoopproces uit handen geven en voorkomt u dat de operatie binnen uw kantoor gaat lijden onder het verkoop- of fusietraject.

Een overnameadviseur verdient zichzelf terug aan de onderhandelingstafel

Een overnameadviseur weet welke stappen er gezet moeten worden en welke informatie soms wel of soms pas later ingezet moet worden tijdens het verkoopproces. Door zijn jarenlang opgebouwde ervaring zorgt hij daarmee voor een maximalisatie van het succes van de bedrijfsovername. Een overnameadviseur mét kennis van de accountancymarkt verdient zichzelf dus altijd terug tijdens de onderhandelingen.

Over Marnix Jaquet van BHB Dullemond overnames en advies B.V.

Marnix Jaquet is als overnameadviseur verbonden aan BHB Dullemond en de afgelopen jaren betrokken geweest bij diverse fusie- en overnametrajecten. Binnen het team van BHB Dullemond is hij verantwoordelijk voor het segment Accountancy en helpt hij diverse ondernemers van accountants-, administratie- of auditkantoren bij de aan- of verkoop van hun kantoor. Wilt u ook eens praten over de toekomst van uw kantoor, maak dan vrijblijvend een afspraak met Marnix. Hij neemt graag de tijd voor u om met u mee te denken.

 

Contactgegevens Marnix Jaquet

T. 06-19 61 34 68

E. marnix.jaquet@bhbdullemond.nl