Verkoop van een assurantiebedrijf

Dga’s van een assurantiebedrijf staan voor een uitdaging: moeten ze blijven investeren in hun onderneming, samenwerken of fuseren? Of is verkoop de beste optie? Aan de hand van de casus van Van Buren Assurantiën BV, een middelgrote assurantieonderneming met volmachten, schetst Edwin Bosma het perspectief van de ‘verkoper’.

Veel dga’s van middelgrote ondernemingen zien dat een aantal van hun voormalige collega’s hun bedrijf al verkocht hebben. Vaak voor een goede verkoopprijs. Dat geeft te denken. Om succesvol te blijven is kennis en expertise op het gebied van ICT van steeds groter belang. De eisen rondom zorgplicht nemen toe. Een assuradeurenbedrijf met drie volmachten is kwetsbaar. De tekencapaciteit in de markt neemt af. Het onderbrengen van complexere risico’s of risico’s met een minder goed schaderesultaat wordt bemoeilijkt. De investeringen in tijd en geld nemen toe.

Dga’s van assurantieondernemingen staan strategisch gezien voor uitdagingen. Blijf ik investeren in mezelf, in het personeel, ICT en de onderneming? Kan ik mijn bedrijf naar een ‘next level’ krijgen? Kan de ICT-leverancier wel leveren wat ik wil? De meest voorkomende strategische opties:

Lees hier het volledige artikel