De Overnamemonitor H2- 2021: Verzekeringsintermediair komt in nieuwe fase terecht

Het verzekeringsintermediair is in een nieuwe fase terecht gekomen, waarin de nadruk verschuift van het voornamelijk actief acquireren naar het consolideren en integreren van de geacquireerde ondernemingen.

Daarbij valt het op dat de achterliggende partijen een stempel drukken op de richting waarin de geacquireerde ondernemingen zich ontwikkelen. In onze nieuwste overnamemonitor gaan wij hier uitgebreid op in.

 

Recordjaar: transactievolume 2021 gaat richting € 2 miljard

In onze overnamemonitor is ook te lezen dat de interesse van kopers ook in 2021 onverminderd groot blijft. Over geheel 2021 is het totale transactievolume meer dan  € 1,8 miljard, waardoor 2021 een recordjaar is qua overnames binnen het verzekeringsintermediair. Gezien het feit dat er meerdere grote intermediairs in portefeuille zitten bij private equity aandeelhouders, die op termijn altijd streven naar een verkoop, kunnen we bijna niet meer spreken van een eenmalig hoog transactievolume maar lijkt dit een structurele ontwikkeling te zijn.

 

Download gratis de overnamemonitor

De Overnamemonitor Verzekeringsmarkt is een exclusieve uitgave van BHB Dullemond. In onze overnamemonitor wordt een compleet beeld wordt gegeven van alle overnames en acquisities in de tweede helft van 2021. De cijfers en trends in de overnamemonitor geven meer inzicht en transparantie in de huidige én toekomstige ontwikkelingen in de verzekeringsmarkt. Via het onderstaande invulformulier kunt u de laatste en eerdere versies gratis bij ons opvragen.