Bedrijfsovernames: hoe verkoop ik mijn makelaarskantoor?

Hoe leuk je het ook vindt om een makelaarskantoor te bestieren, er komt wellicht een dag dat je iets anders wilt gaan doen. Het kan gaan om pensionering, een stapje terug of het volgen van een andere carrière. Het is dan prettig om je bedrijf te kunnen verkopen. In de praktijk is het lastig om die overnemende partij te vinden. Een goede voorbereiding en een daaruit volgende focus op het resultaat maken het verschil.

Elke bedrijfsovername is een verhaal op zich

Elke overname is een verhaal op zich, maar in de basis loopt het proces volgens een aantal stappen. Dat gaat niet altijd even gemakkelijk. Onvoldoende voorbereiding is daarvoor een belangrijke reden. Plus, het gegeven dat ongeveer de helft van de bedrijven in handen van niet-familieleden komt – en die zijn altijd wat kritischer dan familieleden.

Let op de volgende valkuilen bij een bedrijfsoverdracht

Het lijstje valkuilen bij een bedrijfsoverdracht is van respectabele lengte. Tot de meest voorkomende behoren:

Welke succesfactoren zijn er: 

Een succesvolle bedrijfsovername kent over het algemeen een aantal succesfactoren:

Denk goed na over het motief voor de overname van je bedrijf

Het eigen bedrijf verkopen behoort tot de dingen die je maar één keer in je leven doet. Als je bewust of onbewust met het idee speelt, begin dan met een inventarisatie van je drijfveren en zaken waar je rekening mee wilt houden. Wat het motief ook is: je moet vooraf voor jezelf duidelijk hebben wat je wilt. Cashen en dan een wereldreis maken? Het makelaarskantoor binnen de familie houden? Een combinatie van die motieven? Wie weet wat hij of zij wil, staat steviger in het proces dan degene die geen duidelijk doel voor ogen heeft. Bepaalde vragen kunnen daarbij helpen:

Familieleden komen steeds minder vaak in beeld

Zoals gezegd, blijkt uit onderzoek dat familieleden bij een bedrijfsoverdracht minder vaak in beeld komen dan voorheen. Kinderen kiezen liever hun eigen levenspad. Een mogelijk alternatief voor verkoop aan een familielid is een management buy-out, waarbij het makelaarskantoor geheel of gedeeltelijk wordt overgenomen door één (of meerdere) medewerker(s). In de regel is de koper een plaatsgenoot, een starter, een (kleine) keten, een zoon/dochter, een werknemer of een ambitieuze makelaar die bij een ander kantoor niet mag doorgroeien.

De belangrijkste redenen om te kopen zijn:

Als je weet waarom je wilt verkopen en wat voor jou de belangrijkste randvoorwaarden zijn, dan wordt het tijd om de waarde van je makelaarskantoor te (laten) bepalen. Eén ding is daarbij duidelijk: de waarde ligt altijd in de toekomstige opbrengsten en nooit in het verleden. De exacte waarde van een onderneming vaststellen is dan ook een utopie. Het gaat altijd om een bandbreedte. Er zijn namelijk verschillende manieren om de waarde van een makelaarskantoor te bepalen. Daarnaast is de waarde niet altijd de prijs die je ervoor krijgt. De prijs is afhankelijk van de markt en de onderhandelingen.

BHB Dullemond helpt je graag met het proces rondom de bedrijfsoverdracht

Hoe komt de overdracht van je makelaarskantoor op gang? Na je inventarisatie en voorbereiding moet je op zoek naar je mogelijkheden, je waardering en potentiële kandidaten. BHB Dullemond helpt je daar graag mee.