033-4805482 info@bhbdullemond.nl

Bedrijfsoverdracht Mergers and Acquisition

"U overweegt uw onderneming te verkopen?"

Een bedrijfsoverdracht is een van de belangrijkste beslissingen in uw leven

U heeft een flink deel van uw leven en energie besteed aan het succesvol bouwen aan uw bedrijf. Dan komt het moment van verkoop en de bedrijfsoverdracht... Misschien voor u als ondernemer wel één van de belangrijkste beslissingen in uw leven. De aanleiding voor deze beslissing is vaak heel verschillend. Soms is de aanleiding dat u bent benaderd: dit kan een mooie kans betekenen. Soms is het dat u uitgeblust bent of dat uw gezondheid te wensen overlaat. En soms is het uw leeftijd die u doet besluiten om te verkopen.

Mergers & acquisitions: een complex proces

De verkoop van uw bedrijf is een complex proces. De verkoopprijs en verkoopvoorwaarden worden niet alleen bepaald door cijfers. Ook uw marktpositie, omvang en marktontwikkelingen zijn factoren om rekening mee te houden. Tijdens de onderhandelingen rondom het verkopen van uw bedrijf speelt emotie vaak een grote rol. Zowel aan kopende als aan verkopende kant. Verder is het aantal mogelijke kopers, de timing van de verkoop en de aanpak van de onderhandelingen eveneens van invloed.

Uw rol ná de bedrijfsoverdracht

Ook belangrijk is uw rol na de verkoop, hoe worden uw personeel en klanten opgevangen en wat gebeurt er met de huisvesting en bedrijfsnaam? Door onze persoonlijke begeleiding helpen de adviseurs van BHB Dullemond u graag een transactie te realiseren waar alle belangrijke voorwaarden voor u afgehecht zijn.

Een goede voorbereiding

Het verkopen van de onderneming is voor onze meeste klanten een eenmalige gebeurtenis en dus onbekend terrein. Hoe realiseert u de beste transactie en regelt u het zo dat u er later tevreden op kunt terugkijken?

Het proces van een bedrijfsoverdracht

Het verkoopproces start in de meeste gevallen met het waarderen van uw bedrijf. U kunt echter daarvoor al diverse aspecten regelen, het zogenoemde ‘verkoopklaar’ maken van uw onderneming, zoals (afhankelijk van uw omstandigheden):

Een goede voorbereiding maakt het verkoopproces eenvoudiger en heeft positieve invloed op de voorwaarden waaronder u uw bedrijf verkoopt.

Bekijk ons stappenplan.