Bernard Brus

M&A Advisor

Bernard is nagenoeg zijn gehele arbeidzame leven actief geweest in de financiële sector. Zowel in een uitvoerende als in een managementrol. Als controlemedewerker bij de Belastingdienst heeft hij een brede kennis opgedaan van fiscale wetgeving en administratieve processen. Doordat hij ruim 11 jaar eigenaar is geweest van een middelgroot Belastingadvieskantoor weet hij als geen ander hoe ondernemers in de accountancybranche denken en waar de uitdagingen en kansen liggen. Inmiddels werkt hij al weer ruim 8 jaar als M&A Advisor met een sterke specialisatie in de accountancy- en uitzendbranche. Bernard is pragmatisch en denkt in mogelijkheden en niet in belemmeringen.

Opleidingen

Master in Business Administration (NTI University Leiden), Certified Management Accountant (Institute of Management Accountants, New Yersey USA), Controleambtenaar Omzetbelasting (Belastingdienst Opleidingscentrum Breda), Hoger Belastingrecht (LOI Leiden), Controle- en Technisch coördinator Douane (Belastingdienst Opleidingscentrum Utrecht) en diverse financiële, fiscale, en managementopleidingen als permanente educatie.

Werkervaring

8 jaar als zelfstandig Overnameadviseur in de accountancy- en uitzendbranche, ruim 11 jaar eigenaar van belastingadviespraktijk Brus Adviesgroep, 1,5 jaar Senior Manager AO/IC en Douanewetgeving bij PriceWaterhouseCoopers, 12 jaar diverse functies (o.a. Veranderingsmanager, Opleidingscoördinator en Docent Douaneopleidingen, Controle- en Technisch Coördinator Douane) bij de Belastingdienst.

Begeleiding bij fusies en overnames en Due Dilligence-onderzoeken. Sterke kennis van en affiniteit met de Accountancy- en Uitzendbranche.

Hobby’s / passies

Als het even kan staat Bernard op de golfbaan en gaat hij graag op wintersport. Ook staat hij graag in de keuken om te koken en geniet hij van het kijken naar voetbal (zowel amateurs als professioneel). Daarnaast is Bernard bestuurslid van Stichting Veghel HartSave, welke stichting zorgt voor het realiseren van een Hartveilig Veghel. Dit door middel van het plaatsen en onderhouden van AED’s en het opleiden van mensen als reanimatievrijwilliger.

Terug naar overzicht