033-4805482

Bedrijfsovername stappenplan

De verkoop van een onderneming verloopt in een aantal stappen. Om dit proces van stappen soepel te doorlopen geeft ons team van specialisten A tot Z begeleiding. Iedere stap of fase in het verkoopproces behandelen wij uiterst zorgvuldig om de kans op een succesvolle overname te vergroten.

Stappenplan naar succesvolle verkoop

Een bedijfsoverdracht is al ingewikkeld genoeg. Praktische tips voor het verkopen van uw bedrijf bieden uitkomst en een gedegen stappenplan heeft een positieve invloed op de voorwaarden waaronder u uw bedrijf verkoopt. 

Stap 1 - Voorbereiding

Wilt of moet u stoppen met uw bedrijfsvoering? Gaat u met pensioen, is er sprake van een fusie of een faillissement? Er zijn diverse redenen voor een bedrijfsoverdracht. Elke reden vraagt om een goede voorbereiding welke begint met het in kaart brengen van uw persoonlijke situatie en uw verwachtingen.

Stap 2 - Waardebepaling

Wat is de waarde van uw onderneming? Voor een nauwkeurige waardebepaling bij een bedrijfsovername of fusie is inzicht in de markt belangrijk. BHB Dullemond is specialist binnen de financiële dienstverlening, vastgoedmarkt en arbodienstverlening en beschikt over de expertise om waarderingsmethoden deskundig te kunnen uitvoeren. De processen en de te volgen overnamestappen worden ook in deze branches steeds complexer. Aan de basis van een bedrijfswaardering staat een gedegen financieel-fiscaal plan.

Stap 3 - Verkoopdocumentatie

De vervolgstap is het opstellen van de verkoopdocumentatie. Deze bestaat uit een aantal onderdelen:

Stap 4 - Bemiddeling

Welke overnamekandidaten zijn er en met welke ga ik in onderhandeling? De bemiddeling:

Stap 5 - Juridische overeenkomsten

Last but not least: het opstellen van juridisch correcte overeenkomsten die aansluiten bij uw wensen en de eerder opgestelde documentatie. Ter afronding van het verkoopproces zijn dit: 

Heeft u vragen naar aanleiding van dit stappenplan bij de verkoop van uw bedrijf? Maak gerust een afspraak en laat u ondersteunen.

Stappenplan - download pdf